Literatuur tijdens de meetings

We maken tijdens de meetings gebruik van 3 boeken:

Het basisboek van SLAA

Dit is de Nederlandse vertaling van het Engelse boek ‘Sex and Love Addicts Anonymous basic text’.

Dit boek, goedgekeurd door de SLAA, geeft inzicht in het probleem van seks- en liefdesverslaving, informatie over het werken met de 12 stappen van SLAA, de geschiedenis van Sex & Love Addicts Anonymous, persoonlijke verhalen van leden van het programma en nog veel meer.

Dit boek is te verkrijgen tijdens de live meetings.

12 stappen en 12 tradities

Enkele tientallen jaren na het verschijnen van het Big Book heeft Bill W., een van de oprichters van Alcoholics Anonymous, Twelve Steps and Twelve Traditions geschreven. Het eerste deel van dit boek bevat beschouwingen over op de Twaalf Stappen. Het tweede gedeelte was helemaal nieuw; de Twaalf Tradities Tradities zijn van toepassing op het leven van de gemeenschap zelf. Zij omschrijven de middelen waardoor zij haar eenheid  bewaart en hoe zij zich verhoudt tot de wereld rondom haar, en hoe zij kan leven en groeien. De principes van de Twaalf Tradities worden in de praktijk gebracht voor het functioneren van alle anonieme twaalfstappenprogramma’s, dat van Anonieme seks- en liefdeverslaafden inbegrepen.

AA Big book

De oorspronkelijke titel van dit boek is Alcoholics Anonymous. De gemeenschap van Anonieme Alcoholisten heeft haar naam er aan ontleend. Het grote boek van de Anonieme Alcoholisten bevat de ervaringen van de meer dan honderd eerste mannen en vrouwen die waren hersteld van een ogenschijnlijk hopeloze toestand van geest en lichaam. Het hoofddoel van het boek is andere alcoholisten precies te laten zien hoe deze pioniers zijn hersteld. De kern van het A.A.-herstelprogramma is te vinden in de hoofdstukken 5 t/m 7. Hierin worden concrete suggesties gedaan hoe te werken aan de Twaalf Stappen. Het Big Book, zoals het ook wel wordt genoemd, ligt aan de basis van alle anonieme twaalfstappenprogramma’s die er bestaan.

 

Deze boeken zijn te verkrijgen via de webshop van SLAA Nederland

De 12 tradities

De 12 concepten

SLAA Preambule

Meetings

Antwerpen

Meeting in Antwerpen
Nederlandstalig, op maandagavond

Lees meer

Bruxelles

Réunions à Bruxelles
Francophone, les mardis et samedis

En savoir plus

Brussels

Meetings in Brussels
English, on Sunday

Read more