De 12 stappen van SLAA

Dit zijn de Twaalf Stappen van de Anonieme seks- en liefdeverslaafden (SLAA):

 1. Wij erkenden dat wij machteloos stonden tegenover seks- en liefdeverslaving – dat ons leven onbestuurbaar was geworden.
 2. Gingen geloven dat een Macht groter dan wijzelf onze geestelijke gezondheid kon herstellen.
 3. Namen het besluit onze wil en ons leven over te dragen aan de zorg van God zoals wij God begrepen.
 4. Maakten een diepgaande en onbevreesde morele inventaris van onszelf op.
 5. Erkenden tegenover God, tegenover onszelf en tegenover een ander mens de precieze aard van onze misstappen.
 6. Waren volkomen bereid om God al deze karaktergebreken te laten wegnemen.
 7. Vroegen God nederig onze tekortkomingen weg te nemen.
 8. Maakten een lijst op van alle personen die wij schade hadden berokkend en werden bereid het bij hen allen weer goed te maken.
 9. Maakten het waar mogelijk rechtstreeks weer goed bij deze mensen, behalve wanneer dit hen of anderen zou kwetsen.
 10. Gingen door met het opmaken van onze persoonlijke inventaris en wanneer wij fout waren erkenden wij dat onmiddellijk.
 11. Zochten door gebed en meditatie verbetering in ons bewuste contact met een Macht groter dan wijzelf, slechts biddend om Gods wil voor ons te kennen en de kracht die te volbrengen.
 12. Tot spiritueel ontwaken gekomen als resultaat van deze stappen, probeerden wij deze boodschap aan seks- en liefdeverslaafden te brengen en deze beginselen toe te passen op alle gebieden van ons leven.

Copyright © 1986, 2004 The Augustine Fellowship, Sex and Love Addicts Anonymous, Fellowship-Wide Services, Inc., 1550 NE Loop 410, Ste 118, San Antonio, TX 78209, Verenigde Staten. Alle rechten voorbehouden. In aangepaste vorm overgenomen met toestemming van Alcoholics Anonymous World Services, Inc. Twaalf Tradities copyright © 1976 A.A. World Services, Inc. Alle rechten voorbehouden. 
De Twaalf Stappen en Twaalf Tradities zijn in aangepaste vorm overgenomen met toestemming van Alcoholics Anonymous World Services, Inc. De toestemming om de Twaalf Stappen en Twaalf Tradities aan te passen en te herdrukken houdt niet in dat A.A. geaffilieerd is met dit programma. A.A. is uitsluitend een programma om te herstellen van alcoholisme; gebruik van de Twaalf Stappen en Twaalf Tradities in verband met programma’s en activiteiten die het model van A.A. gebruiken, maar zich richten op andere problemen, brengt daarin geen verandering.

De 12 tradities

De 12 concepten

SLAA Preambule

Meetings

Antwerpen

Meeting in Antwerpen
Nederlandstalig, op maandagavond

Lees meer

Bruxelles

Réunions à Bruxelles
Francophone, les mardis et samedis

En savoir plus

Brussels

Meetings in Brussels
English, on Sunday

Read more